Ellen van Veelen

Ellen Laura van Veelen, sedert 20 maart 2017 bij “de Leidsche Mondialen”, leeft bij de dag… roept: ”hoi” tegen ieder levend wezen… heeft tijd om te praten… te luisteren… schrijft… nu ruim 100 boekjes… over het leven, zoals het is… verhalen, vertelsels over mens en dier… wat kunnen wij veel van hen leren… stil staan en kijken… boekjes liggen ter inzage op de tentoonstelling…

Opleidingen zat: allemaal van de vorige eeuw… voorts vervormd… gerenoveerd… verwaterd… gekneed… gesneden: … leven! Iedere dag opnieuw! In beweging genieten van rust… De faculteit der pedagogische, andragogische en onderwijskundige wetenschappen verklaart dat e.l. van veelen met goed gevolg op doctoraal niveau, beoordeling A! heeft afgelegd “vrouwelijk organiseren”! soms is het nog te merken…

Sedert 1982 maak ik, als gestalt-therapeut, mandala’s! met naald en draad borduur ik met zijde op linnen. Dat betekent: kleur kiezen, tegenstellingen zien, kleur benoemen. Ik voel bij elke kleur mijn stemming op dat moment; een werkje waarin ik mijn emotie kwijt kan… soms lief ben… soms verdrietig… soms mijzelf haat… het werk in de hoek gooi… weer op pak… zo dus! Een heel proces! Het werkt… Voorts maak ik pierikjes, “schilder” ik “denkertjes”… neem ik iets lekkers mee… tot ziens op de tentoonstelling!

Email: e.l.vanveelen@gmail.com