Henk van den Ham

Ik heb mijn professionele leven als fotograaf de rug toegekeerd en ga als amateur verder. Ik maak nu vrij en ongedwongen foto’s in mijn omgeving en een beetje over de grenzen heen. In mijn werk krijgt zwart/wit steeds meer de overhand en gaat lijken op Eschers-achtig werk.

Iedere Nederlander heeft tegenwoordig een camera (telefoon) en noemt zich fotograaf, het verschil tussen de ene fotograaf en de andere fotograaf is de kennis. Ik haal mijn kennis uit de genoten opleidingen, diploma Fotovakschool, Famous Photographers School. Weten, weten, de hele wereld is weten, en als je alles weet, maar je kan niet alles weten, daar heb je geen tijd voor, dan ga je dood.

In mijn foto’s leg ik de nadruk op lijnwerking, vlakverdeling en structuren.

Ik neem geen foto’s maar ik maak een foto, volgens het zone systeem.

De gulden snede is een goede uitvinding, je kan ook je eigen gulden snede ontwikkelen.

Als je werk maar aanslaat bij je medemens. Mij gaat het niet om geld. Het gaat mij om erkenning en waardering voor mijn werk

Website: www.hhhamphoto.com

Email: hhham@live.nl