Wijnkistjesexpositie feestelijk geopend

Vrijdag 11 augustus jl. werd de expositie van de wijnkistjes feestelijk geopend. Eerst werden de kunstenaars en genodigden welkom geheten door voorzitter Hans Janssen van de Leidse Wijnvereniging Matilo in de Foyerzaal van het Stadhuis. Vervolgens waren er toespraken van Dik Kompier over Rembrandt en de vrouwen, Gerard Gerding van Gemiva over de dagbesteding van cliënten op de wijngaard en wethouder Julius Terpstra over het bijzondere burgerinitiatief van de wijnvereniging.

Na deze bijeenkomst toog men al wandelend of fietsend naar de Stadstimmerwerf waar zij door Jacques van Kampen namens de Leidsche Mondialen werden ontvangen. Dick van Duivenvoorde van Gemiva had de eer om de officiële opening te verrichten door een lint door te knippen en kreeg het publiek de kans om uiteraard met heerlijke wijn van de vereniging een toost uit te brengen.

Na dit officiële gedeelte konden de genodigden zich vergapen aan de fraaie expositie van beschilderde wijnkistjes en de overige fraaie kunstwerken van de 19 kunstenaars.

Een dag later, op zaterdag 12 augustus, was de tentoonstelling dan eindelijk open voor het publiek. Maar liefst 132 nieuwsgierigen, nationaal en internationaal, wisten de weg naar de STW te vinden en staken hun bewondering niet onder stoelen of banken. Er werd flink wat gefotografeerd en elke bezoeker bracht een stem uit op zijn/haar favoriete kistje. Ook was er flinke belangstelling voor het prachtige boekje, dat bij deze tentoonstelling hoort.

Over 4 weken, op vrijdag 8 september worden de kistjes in de Foyerzaal van het Stadhuis geveild en gaat de opbrengst naar Gemiva. En daarbij wordt gehoopt op een bedrag met flink wat nullen.