16 juni – 14 juli 2023, StadsTimmerWerf

Lydia Bakker, Alt Zantema

Expositie van Lydia Bakker en Alt Zantema.

Lydia Bakker toont schilderijen en tekeningen. Lydia beschrijft haar schilderijen op de volgende manier: door mijn manier van schilderen geef ik het schilderij iets dat met liefde en intimiteit, stilte en eerbied te maken heeft. Sommige portretten krijgen de waarde van een icoon; ze geven uitdrukking aan het verlangen naar eeuwigheid, naar een niet te vernietigen beeld dat volmaaktheid bezit. Ze zijn onbedorven en idyllisch. Vaak gebruik ik herinneringen, dromen, of laat ik mij leiden/inspireren door muziek. Nergens wordt mijn werk cynisch. Integendeel, het toont juist geloof en hoop, ook wanneer de werkelijkheid dit tegen spreekt. Mijn werk is illustratief, emotioneel, realistisch, maar laat altijd ruimte voor wat je niet concreet kan zien, wat zich tussen het waarneembare afspeelt.

Ze toont schilderijen variërend van 100×150 cm tot 6×9 cm paneeltjes. Een van de onderwerpen die ze toont zijn sprookjes, afbeeldingen die ze ook kinderkamerkunst noemt.

Alt Zantema maakt sinds 2019 etsen (lijnetsen, vernis nou, aquatint, mezzotint) van diverse onderwerpen. In deze expositie toont hij met name landschappen en stillevens.