Deze expositie is een ‘gewone’ expositie, in dit geval met vijf leden van de Leidsche Mondialen en is dus een expositie zonder gemeenschappelijk onderwerp, de kunstenaars laten hun eigen keuze van onderwerp zien.
Elaine de Jong is vanaf haar prille jeugd bezig met haar handen. Een creative duizendpoot die geen enkel materiaal schroomt, textiel, papier, potlood, hout, steen, klei, niets ontkomt aan haar passie tot creëren. Een kleine 15 jaar geleden kwam zij in aanraking met keramiek en was meteen verkocht. Vol enthousiasme heeft zij verschillende cursussen en workshops gevolgd om zich hierin te bekwamen. Elaine houdt zich bezig met handgevormd keramiek, onder andere gebruiksgoed, objecten en hals decoraties. Geïnspireerd door organische vormenen structuren is zij voortdurend op zoek naar de juiste balans. (klik op de foto om de hele afbeelding te zien )

Cherie Agterberg : Van haar hand ziet u collages, tekeningen en geschilderd werk op een impressionistische wijze weergegeven. De collages zijn geïnspireerd op de belevingswereld van de vrouw. De collage 50.000 is mijn impressie van de omgekomen kinderen in oorlogsgebied. In haar schilderwerk wordt de kracht en de kwetsbaarheid van bloemen in de natuur, onder andere de Lotus, weergegeven.
Marianne Bey was altijd al geïnteresseerd in kunst. In 1974 is zij gaan reizen door Europa. Voornamelijk in Italië vond zij haar draai en kwam in aanraking met de plaatselijke kunstenaars. O.a. Valerio De Angelis, die haar les gaf op de plaatselijke kunstacademie. Tevens kwam ze José van Roy Dali in Venetri tegen en heeft verschillende exposities met hem gedaan. Nu houdt zij zich voornamelijk bezig met het beschilderen van keramiek, daarna worden de beelden gebakken in de oven op 150 graden en hierna gevernist.
Gert Versluis heeft zich in de afgelopen 10 jaar in verschillende richtingen ontwikkeld als schilder. Bij deze expositie gaat het vooral over het licht dat ons zoveel kleuren geeft. Schilderijen van landschappen lenen zich bij uitstek om dat zichtbaar te maken. Verschillende kleuren naast elkaar of elkaar deels overlappend, accentueren de kracht van het licht. Daarom hangt hier ook een groot portret van de bron: de zon
Het was in de periode dat Mary Hendriks, voor de stichting Nederlandse vrijwilligers, werkzaam was in Afrika, respectievelijk, Cameroon, Kenya en Zambia, dat zij getroffen werd door de kleuren. Deze zijn veel intenser dan dat zij hier ervaart in Nederland. In deze tijd is zij ook begonnen met schilderen, toen zij in Kenia woonde is ze lessen gaan volgen aan de Kenyan art school. Terug in Nederland is ze blijven schilderen, is lessen gaan volgen bij o.a. Peter Zuur, Christiaan van Tol, Peter van Duivenvoorde en heeft jaren geschilderd in het atelier van Fer Hakkaart. Ze werkt het liefst met olieverf en op het moment zijn landschappen haar favoriet en merkt dat ze altijd hang heeft naar de fantastische kleuren die ze voor het eerst in Afrika heeft ervaren. Dat laat je nooit meer los..