29 juni – 25 juli Stadstimmerwerf

Alt Zantema, Arend Weijand, Celine Michel, Cherie Achterberg, Chosro Saleki, Corien de Kler, Diana van Bohemen-de Grijs, Eric Kerkvliet, Frank Zorge, Gert Versluis, Hans Mader, Ineke de Vries, Inez Staarink, Irene Kurpershoek, Lydia Bakker, Mary Hendriks, Melanie Valk, Melanie Visser-Sier, Monika Jordense Michalski, Olga Dorrestijn, Reinout van Dijk, Ricky Bunnik, Diana de Mooy.

In het licht van Rembrandt” is het onderwerp van deze ledenexpositie. Het gaat hier om het lichtgebruik van Rembrandt in de tegenwoordige tijd. Als Rembrandt nu geleefd zou hebben was hij zeer waarschijnlijk een filmer geworden. Rembrandt had geen schijnwerpers tot zijn beschikking, maar toch gebruikt hij heel veel lichteffecten in zijn schilderijen, hij legt hiermee de nadruk op bepaalde onderdelen van zijn schilderijen en voegt er ook drama aan toe. Tijdens deze expositie zijn de Rembrandtdagen en doen wij mee met een kunstmarkt.

Klik op de afbeelding om het schilderij in zijn geheel te zien.

De drie laatste schilderijen hierboven te zien zijn van Justus Donker. Hij is te gast deze expositie en hij gaat tijdens het Rembrandt weekend 13 en 14 juli samen met Monika Jordense Michalski en Remco Oudshoorn en plein air schilderen op het plein bij de Weddesteeg, tegenover de geboorteplek van Rembrandt.