3 mei – 30 mei Stadstimmerwerf

M. Bakker, Driekske Bakker, Ricky Bunnik, Chosro Saleki, Dea van der Zwan, Ineke de Vries, Irene Kurpershoek, Thea Huiberts

M. Bakker Ik teken en schilder al vele jaren, heb diverse cursussen en een opleiding gedaan. Richt me voornamelijk op portretten, maar schilder regelmatig ook andere dingen voor de afwisseling. Vind het leuk om oude meesters te kopiĆ«ren: uitermate leerzaam en bovendien een kick als het een klein beetje lijkt šŸ™‚ Ik experimenteer graag met diverse technieken en stijlen, maar kom op de een of andere manier altijd weer terug op mijn eigen manier van werken – dat geeft toch het meeste plezier.

Hierbij wil ik mij even voorstellen. Ik heet Driekske Bakker, ben van 1952 en schilderen al jaren met veel plezier. Het werken met kleuren vind ik heerlijk. Door de jaren heen heb ik verschillende workshops gevolgd en volgde jarenlang schildercursussen op de vrije academie in Sassenheim. Ik heb ervaring opgedaan met verschillende technieken. Tegenwoordig gebruik ik vaak collagetechnieken die ik combineer met acrylverf. Daarnaast maak ik ook wel gebruik van de techniek “fluit painting”, waarbij toeval een grote rol speelt. Het resultaat op het doek kan ik ook gebruiken als ondergrond voor een nieuw schilderij. Inspiratie en ideeĆ«n haal ik uit mijn directe omgeving. Momenteel ben ik bezig met een serie stillevens, waarbij ik speel met kleur, vorm en perspectief.

Mijn naam is Ricky Bunnik en ik ben geboren in 1952 in Den Haag. Mijn opleiding volgde ik aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar ik in 1993 afstudeerde in de richting Schilderen, Tekenen en Lithografie. Ik schilder voornamelijk met acrylverf op paneel. Mijn tekeningen maak ik met pen op papier. Ik ben dol op dieren en hun verschillende verschijningsvormen fascineren mij. Ook schilder ik graag portretten. Vroeger vaak in opdracht. Tegenwoordig geef ik de voorkeur aan mijn fantasie de vrije loop te laten en schilder geen portretten meer in opdracht. Ik probeer in mijn schilderijen rust en stilte weer te geven. De vervreemding komt dan vanzelf. Als dat gebeurt noem ik mijn schilderij geslaagd.

Mijn naam is Chosro Selani. Lang geleden ben ik gevlucht uit Iran (PerziĆ«). Eerst heb ik Spanje gewoond. Toen na een omweg naar Nederland, hier ben ik een eigen zaak begonnen in Italiaanse producten. Tijdens Corona had ik meer tijd om mijn inspiratie te ontplooien. Ik ben steeds meer abstract gaan werken en schilder op gevoel wat en wat mij inspireert. Ik woon samen met mijn vrouw en viervoeters. Nu na 20 jaar heb ik mijn winkel verkocht en heb ik meer tijd voor mijn hobby’s.

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Dea van der Zwan uit Oudewetering en heb van 1987 tot mijn pensioen in 2020 in het LUMC gewerkt als medisch secretaresse. Mijn pensioentijd vul ik met een Airbnb (erg leuk), tuinieren en … schilderen. Het schilderen is mij niet aan komen waaien en zit niet in mijn genen. Na lang aandringen van vriendinnen ben ik in 2013 begonnen bij de Leidsche schilder Willem Breddels. Ik kan niet zo goed tekenen maar met schilderen komt het altijd goed. Ik genoot ervan. Helaas overleed hij in 2015, ik heb ruim een jaar niet geschilderd. In 2017 ben ik weer begonnen bij Dick Bakhuizen en daar heb ik nog steeds naar tevredenheid schilderles. Tot nu toe werk ik uitsluitend met olieverf. Het leukst is om iets te schilderen wat ik zelf gefotografeerd heb, maar ik schilder ook plaatjes die ik tegen kom. Het is heel leuk om allerlei verschillende onderwerpen te schilderen. Van portretten tot stillevens tot … alles wat me aanspreekt. Maar geen abstract.

Ineke de Vries Haar hele leven is verweven met de kunst. Als dochter van de kunstenaar Sjoerd de Vries, stond haar jeugd in het teken van zijn creatieve werk en maakte ze kennis met de tijdgenoten van haar vader Anton Heyboer, Kees Verwey, Anton Mauve, om maar een paar te noemen, kwamen in het kunstenaarsgezin in het centrum van Haarlem over de vloer. Ineke verhuisde naar Leiden waar zij nu al meer dan 30 jaar actief is als beeldend kunstenaar. De schoonheid van de natuur is voor haar de grote inspiratiebron. Behalve met de inspiratie van huis uit volgde ze een aantal opleidingen binnen- en buitenland, vooral bij Ars Aemula Naturea te Leiden, om haar werk te onderbouwen en verder te ontwikkelen. Naast schilderen is ze ook gaan beeldhouwen en exposeert haar werk ook in haar eigen huis en staat haar deur wagenwijd open tijdens de jaarlijkse Kunstroute.

Irene Kurpershoek Van mijn vaderskant heb ik teken- en schildergenen cadeau gekregen, van mijn moeders kant schrijfgenen. Aanleg is mooi meegenomen, maar door scholing, oefening en werken maak je er iets van, vind ik. Van jongs af aan volgde ik dan ook cursussen en opleidingen. De carriĆØre ‘voor de klas’ als tekendocente is er niet van gekomen. Wel werkte ik jarenlang met veel genoegen op afdelingen Creative Therapie en Activiteitenbegeleiding in de psychiatrie en ouderenzorg. Na mijn studie psychologie heb ik vol enthousiasme mijn eigen praktijk opgezet en kwam het tekenen en schilderen op een lager pitje. Sinds 2007 heb ik een mooi evenwicht tussen al dit schoons gevonden, waarbij ik volop ruimte schep om te creĆ«eren en te exposeren.

Thea Huiberts Ik maak etsen van de natuur en de cultuur. Van diverse dieren en planten. De cultuur, zoals vondsten van oude beschavingen. Ik hou er van om mijn etsen ook in kleur af te drukken en te experimenteren met toepassingen. Bij deze expositie ligt de nadruk op etsten van verschillende honden rassen en verschillende bloemsoorten