5000ste bezoeker Stadstimmerwerf

Vrijdag 8 juli 2022 was een heuglijke dag voor het kunstcollectief De Leidsche Mondialen. Na hun inspanning om de eeuwenoude Stadstimmerwerf op te knappen volgde dan nu de beloning in de vorm van de 5000stebezoeker. En dat in een tijdsbestek van amper vier maanden.

De gelukkige bezoekers waren Korash Assani en Sofia Spiegel, een jong Amerikaans stel uit Virginia. Tijdens een wandeling door Leiden liepen ze bij toeval langs de Stadstimmerwerf. “Een prachtig gebouw, zo origineel en geweldig qua ontwerp. Zoiets hebben we niet in Virginia”, aldus Korash. Sofia vond vooral de originele tegels heel bijzonder.

En tot hun grote verrassing waren ze ook nog eens de 5000ste bezoeker, waarna Mondialen voorzitter Ton Kohlbeck hen blij maakte met een geweldige bos bloemen en het prachtige boek ‘Leiden Sleutelstad’ van Toon van der Poel (verkrijgbaar in de Stadstimmerwerf).

Korash Assani is astronoom en bezoekt Leiden vanwege ‘Leiden European City of Science 2022’. In het bijzonder de workshop ‘The Dynamic & Chemical Connection 2022’, die plaats vond in het Lorentz Center in het Snellius gebouw. Zijn doel was om wetenschappers uit de hele wereld te ontmoeten en te kijken of er interessante onderzoeksprojecten zijn om aan mee te doen.

Sofia Spiegel is zelf kunstenaar. Ze heeft een voorkeur voor schilderen, maar werkt ook met houtskool, ze etst en maakt keramiek. Daarnaast doet ze ook mixed media. Ze geeft les en nu ze de Stadstimmerwerf heeft gezien lijkt het haar leuk om met eigen werk terug te komen om hier te exposeren.

Het paar gaat nu een paar dagen vakantie vieren met een kort bezoekje aan Texel om daarna dinsdag weer terug te keren naar Virginia.