6 april – 2 mei Stadstimmerwerf

Reinout van Dijk, Thea Huiberts, Eric Kerkvliet, Hannelies Slee

Reinout van Dijk heeft in de jaren 90 op twee academies gezien, eerst op de Vrije Academie in Den Haag en daarna twee jaar op de Gerrit Rietveld Academie, waarna hij in 2000 slaagde voor zijn VOBK handvaardigheid in Leiden. Hij raakt geïnspireerd door figuren en landschappen en werkt graag naar de waarneming en regelmatig schildert hij buiten ‘en plein air’. Dagelijks schetst hij veel in boekjes met het interpreteren van gezichten en abstracte elementen.

Thea Huiberts maakt al 25 jaar grafiek en haar passie hiervoor is ontstaan in het grafieklokaal bij de lessen van Peter Zuur bij Ars Aemula. Ze maakt etsen van de natuur en cultuur. Van diverse dieren en planten. De cultuur, zoals vondsten van oude beschavingen. Ze heeft een opleiding gevolgd in handarbeid en creatieve therapie. Ze houdt er van om haar etsen in kleur af te drukken en te experimenteren met toepassingen. Het is leuk om op een ambachtelijke manier te werken en het resultaat is vaak verrassend. Thea maakt vaak series etsen van klein formaat.

Eric Kerkvliet: heeft meer dan 25 jaar als docent Tekenen en Beeldende Vorming gewerkt bij het Voortgezet Onderwijs in Den Haag. Hij combineerde dat met ontwerpen, illustreren en schilderen. In zijn huidige werk gaat zijn aandacht vooral uit naar het fijn gedetailleerd figuratief / realistisch schilderen. Fictie en werkelijkheid lopen in de voorstelling vloeiend in elkaar over. Zijn werkwijze waarin de suggestie van ruimte en diepte een belangrijke rol spelen noemt hij ruimtelijk realistisch.

Hannelies Slee: nadat ze rond haar 40ste het roer omgegooid had en van beleidsambtenaar bij het Ministerie van Landbouw en Visserij zich omschoolde naar kunstzinnig beeldend therapeut kwam ze terug bij haar creativiteit en voelde zich weer vrijer in haar creative expressie. Na en aantal jaren bij Ars Aemula geschilderd te hebben heeft ze er voor gekozen nu voor zichzelf te schilderen, soms met wat opstart probleempjes.. De natuur is echter haar inspiratiebron en hier put zij moed en kracht uit. Ze maakt verschillend werk van gesluierde schilderijen tot beeldhouwwerk en beschilderd glaswerk.