Annelies van Wijk

Iets maken is voor mij een vorm van ontspanning. Ook kan ik genieten van het feit dat je helemaal vrij bent om dat te maken wat je wilt en hoe je dat gaat doen.

Via school ontdekte ik dat tekenen en schilderen mij ontspanning en voldoening gaven, dus ben ik dat blijven doen. Toen mijn kinderen naar school gingen heb Ik heb les genomen van verschillende docenten bij Parkvilla te Alphen aan den Rijn, toen nog Expressie 70 genoemd. Daar begon ik met aquarelleren, later ging ik over op acryl.

In Leiderdorp heb ik les gehad bij de Volksuniversiteit en begon daar met olieverf. Dat je met olieverf je kleuren langer kunt mengen voordat je verf opdroogt beviel me wel.

Twee jaar heb ik een cursus Mandala tekenen gedaan, daar komt veel meetwerk bij kijken.
Het inkleuren versterkt uiteindelijk de uitstraling van het geheel.
Ik heb ook wat werk met gesmolten was gemaakt, encaustiek genoemd.
Met regelmaat maak ik nog nieuwe schilderijen. Ik zet die dan op met acryl en werk het later uit met olieverf.

Mijn favoriete onderwerpen haal ik uit de natuur. Ik kan erg genieten van buiten zijn en wat daar allemaal te zien is, dus schilder ik graag bloemen en landschappen. Ik gebruik bijna altijd eigengemaakte foto’s als inspiratiebron. Bij mijn werk zie je snel waar het over gaat. Soms ontstaan schilderijen intuïtief, maar ook daar zie je bloemen en/of landschappen terug in mijn werk.

Op www.penseel.wordpress.com is werk van mij te zien.

Annelies van Wijk-Lammers