Bernard Nijssen

Al heel jong is hij begonnen met het tekenen en schilderen van de dingen, die hem boeien. Gaandeweg kreeg hij meer belangstelling voor vliegtuigen, schepen, havengezichten, oldtimers, dieren en schildert hij af en toe een portret. Het is boeiend om situaties te schilderen waar geen foto’s van bestaan. Vaak gaat het dan om onderwerpen uit het verleden. Het is mooi om vergeten stukjes geschiedenis te verbeelden.

Ook vindt hij het leuk en belangrijk om zaken te schilderen, die dreigen te verdwijnen en om op die manier aandacht te vragen voor het (behoud) van cultureel erfgoed. Het doen van onderzoek is een deel van de pret en heel leerzaam. Het liefst schildert hij in groot formaat en in aquarel, maar de laatste tijd maakt hij ook weer wat kleinere panelen met olieverf en acryl.

Bernard is zoals het zo mooi heet “autodidact”. Naast het gezin, werken in de zorg, (bij)scholing en muziek heeft hij zoveel mogelijk geschilderd en zijn vaardigheden verbeterd door middel van cursussen en het uitproberen van nieuwe technieken. Ontwikkeling is belangrijk en draagt bij aan het plezier in het schilderen.

Website: www.bernardnijssen.jouwweb.nl