Beschilderde wijnkistjes

Van vrijdag 11 augustus tot en met donderdag 7 september 2023 vindt in de Stadstimmerwerf een expositie plaats van beschilderde wijnkistjes in de stijl van Rembrandt. De organisatie van dit project is in handen van de Leidse Wijnvereniging Matilo, www.matilo.nl.

Van vrijdag 11 augustus tot en met donderdag 7 september 2023 vindt in de Stadstimmerwerf een expositie plaats van beschilderde wijnkistjes in de stijl van Rembrandt.

De vroegste werken van de jonge Rembrandt zijn de verbeelding van de vijf zintuigen. Vier hiervan zijn teruggevonden. Het zicht, de tast, het gehoor en de reuk. De smaak is nog niet gevonden en wordt die ooit gevonden?

Een groep kunstenaars is de uitdaging aangegaan en zij hebben 19 wijnkistjes beschilderd. Elke bezoeker wordt gevraagd een stem uit te brengen welke vijf kunstwerken het beste in de geest van de jonge Rembrandt gemaakt zijn. Deze publieksjury geeft de winnaar(s) aan.

Er is ook een vervolg. De kunstwerken worden geveild op vrijdag 8 september 2023 in de Foyerzaal van het Stadhuis en de opbrengst is voor een goed doel namelijk voor het ondersteunen van de GEMIVA bij het realiseren van nieuwe nuttige dagbestedingen voor hun cliënten.

De organisatie van dit project is in handen van de Leidse Wijnvereniging Matilo.