De Rembrandt Dagen

De Leidsche Mondialen gaan meedoen aan de Rembrandt Dagen, een groot evenement dat in het weekend van 13 en 14 juli plaatsvindt in Leiden.

Wat staat er allemaal in de planning. Naast een ledenexpositie in de Stadstimmerwerf met als thema “In het licht van Rembrandt” komen er allerlei buitenactiviteiten op het Kort Galgewater en in de Weddesteeg.

Op het Kort Galgewater komt een tiental kramen met daarin o.a. de Leidse Kaas Boer, Zoet van Sofie, uitgeverij Muze met dichtbundels, wijnproeven met Chateau Matilo en een boekverkoper met kunstboeken. Natuurlijk komt er ook een kunstmarkt van de Leidsche Mondialen.

Daarnaast kun je op het Kort Galgewater tegels schilderen met Trudie Huigen, collages maken met Cherie Agterberg en tronies schilderen à la Rembrandt met Corien de Kler en Lydia Bakker.

In de Weddesteeg wordt en plein air geschilderd door Justus Donker, Monica Michalski en Remco Oudshoorn.

Ook komt er een groep ‘urban sketchers’ die in de openlucht snelle schetsen maken. Het publiek kan hieraan meedoen. Ook staan er ezels klaar voor mensen die een penseel willen hanteren.

In de Stadstimmerwerf wordt op zondagmiddag poëzie voorgedragen door de dichters Jaap Montagne, Dorothee Albers en Han Ruijgrok.

De festiviteiten vinden plaats op zaterdag 13 en zondag 14 juli, van 11.00 tot 17.00 uur.