Diana van Bohemen

Schilderen en creativiteit zit in mijn bloed. Ik schilder al vanaf mijn tiende levensjaar. In de loop van de tijd heb ik verschillende workshops en cursussen gedaan, waarin verschillende technieken en materialen aan bod kwamen.

Van realistische beelden met olieverf, sluieren met vele lagen aquarelverf en op dit moment acryl en meer de abstracte richting op. Veelal schilder ik met een boodschap, een emotie, een gevoel, relatie tussen mensen. Ik vind mensen prachtig om te schilderen.

Om mijn creativiteit vorm te geven ben ik activiteiten begeleiding gaan studeren en heb ik een paar jaar als zodanig in de ouderenzorg gewerkt. Ik ben hier mee gestopt, toen mijn tweede kind (van de vier kinderen) geboren werd.

Het bloed kruipt, waar het niet gaan kan en nadat mijn kinderen wat groter waren, heb ik een opleiding kunstzinnige therapie gevolgd. Een prachtig vak, want kunst is helend. Nadat ik dit had voltooid en een aantal jaar een eigen praktijk heb gehad, ben ik wegens meerdere redenen gestopt met de kunstzinnige therapie.

Op dit moment werk ik als activiteiten begeleidster (vrijwillig) bij Scarabee, het inloophuis in Leiden, voor mensen, die geraakt zijn door kanker en ik geef privéles thuis. Een atelier staat nog op mijn verlanglijstje. Ik vind het heel fijn om de kunst, het tekenen en schilderen door te geven, wat ik ook vele jaren heb gedaan bij de VOV: Vereniging ouderen belang Voorschoten.

Aquarelleren, tekenen, acryl van mensen, landschappen, dieren. Ook het maken van een artjournal behoort tot de nieuwe mogelijkheden. Je maakt een kunst boekje met verschillende materialen, technieken, tekst, soms collage. We gaan regelmatig met een bepaald thema aan de slag en experimenteren met verf, potlood, ecoline en verschillende technieken, zodat je zelf kan ervaren, wat je het beste ligt, waar je het meeste plezier in hebt. Een creatief dagboek voor jezelf. Ben je nieuwsgierig geworden, kan je een mailtje sturen naar:

Diane van Bohemen de Grijs, email: etm.bohemen@ziggo.nl, tel: 071 5722363/0617489592