Drukbezochte nieuwjaarsborrel

Januari is voor veel mensen een drukke maand. Naast alle gewone bezigheden moet ook nog eens het nieuwe jaar worden ingeluid met allerlei borrels, bijeenkomsten, feestjes en dergelijke.
Uiteraard viel daar ook niet aan te ontkomen bij de Leidsche Mondialen. 26 januari was het tijd voor de traditionele nieuwjaarsborrel, voor het eerst in de monumentale Stadstimmerwerf.

Het werd een drukbezochte borrel, waarbij vele leden acte de présence gaven. Bijkomend voordeel was dat de borrel samenviel met de opening van de nieuwe thematentoonstelling “Klein”.
Voorzitter Ton Kohlbeck hield een korte nieuwjaarstoespraak waarin hij terugblikte op 2023. Een jaar dat opnieuw veel bezoekers opleverde maar ook veel werk van leden-kunstenaars toonde. Kortom, een succesvol jaar.
Maar, memoreerde de voorzitter, dit alles had niet kunnen gebeuren zonder de inzet van onze trouwe en toegewijde vrijwilligers die de vele bezoekers in aanraking brengen met zowel de oude historie van het pand als het culturele aspect van de Leidsche Mondialen.
Voor alle vrijwilligers was er vervolgens een klein presentje in de vorm van een uniek tegeltje, gemaakt door Thea Huiberts.

Vervolgens was het tijd om afscheid te nemen van Jacques van Kampen. Jarenlang was hij voor de leden-kunstenaars het gezicht van de Leidsche Mondialen als coördinator-bestuurslid exposities. Jacques heeft de afgelopen jaren ontelbaar veel exposities samengesteld, waarvoor zowel de kunstenaars als het bestuur dankbaar waren. Dat bleek wel uit het prachtige afscheidsboek waaraan veel kunstenaars hebben meegewerkt.

Uiteraard werd er na al deze fraaie woorden ook nog de expositie “Klein” geopend. Hier vindt u meer informatie over deze expositie.
En toen was het tijd voor de hapjes en drankjes.