Frank Zorge

Kunst was in het gezin waar ik ben opgegroeid altijd aanwezig. Mijn vader was kunstschilder en tekenleraar. In mijn jeugd heb ik veel getekend, voornamelijk stripverhalen voor een schoolkrant.

Eind 2006 heb ik de tentoonstelling Metamorphose des materiaux in Parijs bezocht waar in een grote industriehal allemaal kunstwerken van gebruikte materialen waren samengebracht. Ik werd enorm geïnspireerd door wat ik daar zag.
Direct ben ik begin 2007 onder de naam Secondlifeart objecten en lampen van gebruikte materialen gaan maken. Dit soort kunst kan geschaard worden onder Assemblage (kunst), een proces waarbij driedimensionale gevonden voorwerpen samengevoegd worden tot een nieuwe compositie. Ik werk alleen maar met metaal, liefst RVS en de meeste onderdelen haal ik van de kringloopwinkels of krijg ik van vrienden en bekenden.

De inspiratie voor een kunstwerk komt vaak voort uit de voorwerpen die ik heb gekocht. Maar de laatste 3 jaar heb ik een aantal kunstwerken in opdracht gemaakt en dan geeft de opdrachtgever de richting aan. Dat zijn tot nu toe meestal lampen. Kunstwerk en gebruiksvoorwerp in een.

Website: secondflifeart.nl
E-mail: info@secondlifeart.nl