Hannelies Slee

Ik ben Hannelies Slee (1953) en ik schilder en teken vanaf mijn derde levensjaar. Mijn ouders waren allebei kunstenaar. Jammer genoeg hebben zij en ik ons al snel gericht op andere dingen dan alleen oprecht creëren. Gelukkig ben ik een aantal jaren naar de Vrije Academie in Den Haag geweest.

Rond mijn 40ste heb ik het roer omgegooid en ben ik van beleidsambtenaar bij het Ministerie van Landbouw en Visserij, omgeschoold tot kunstzinnig beeldend therapeut in Zeist bij de Wervel. Dat heeft mij teruggebracht bij mijn creativiteit en heeft mij vrijer gemaakt in mijn creatieve expressie.

Een aantal jaren heb ik geschilderd bij Ars in Leiden en nu ben ik een vrije kunstenaar die het telkens lastig vindt aan de slag te gaan.

De natuur is mijn inspiratiebron. Die wonderbaarlijke, geheimenisvolle natuur – haar vasthoudendheid en flexibiliteit zijn mijn dagelijkse inspiratiebron waar ik moed en kracht uit put.

Schilderen, tekenen, boetseren, oplossingen bedenken: eigenlijk vind ik dat allemaal leuk en fijn, mits er voldoende energie voor is.