In het licht van Rembrandt

Dat is de titel van de nieuwe expositie, die vrijdag 28 juni werd geopend. Het is een ledenexpositie waarvoor diverse leden hun beste creatieve beentje hebben voorgezet. Een veelheid van kleuren en licht straalt de bezoekers toe.

Zoals gebruikelijk werd de opening verricht door Dea Brak, die al snel het woord gaf aan een van de exposerende kunstenaars, Justus Donker. Justus heeft in het kader van de Rembrandtdagen een aantal brieven geschreven aan de beroemde stadgenoot. Hiervan las hij er enkele voor. De antwoorden van Rembrandt blijven verborgen in het archief van Justus.

Een bijzonder stuk dat in de Stadstimmerwerf hangt is het ontbrekende deel van ‘De Nachtwacht’, het grote werk van Rembrandt (uiteraard niet het origineel dat nooit gevonden is). Meer weten over dit mysterie, kom dan rustig langs.

Uiteraard werd er vooruit gekeken naar de Rembranddagen, die over twee weken plaatsvinden. De Mondialen pakken dan groots uit en sluiten hiermee aan bij het drukbezochte evenement in de historische binnenstad. Ook wordt dan officieel het nieuw geplaatste standbeeld van Rembrandt bij Molen de Put onthuld.

Maar kom eerst rustig langs in de Stadstimmerwerf om daar te genieten van de nieuw geëxposeerde werken.