Ineke de Vries

Haar hele leven is verweven met de kunst. Als dochter van de kunstenaar Sjoerd de Vries, stond haar jeugd in het teken van zijn creatieve werk en maakte ze kennis met de tijdgenoten van haar vader. Anton Heyboer, Kees Verwey, Anton Mauve, Mari Andriessen, Jac Maris (de kleinzoon van Jacob), om maar een paar te noemen, kwamen in het kunstenaarsgezin in het centrum van Haarlem over de vloer.

Ineke verhuisde van Haarlem naar Leiden waar zij nu al meer dan 30 jaar actief is als beeldend kunstenaar. De schoonheid van de natuur is voor haar de grote inspiratiebron. Kijkend naar de lichtpunten, schetst zij een verrassend vorm- en kleurenspel, dat zowel ontroerend, verrassend als idyllisch is. Zij imiteert geen ander werk, maar zoekt haar eigen vernieuwende weg.

Behalve met de inspiratie van huis uit volgde zij een aantal opleidingen in binnen- en buitenland, vooral bij Ars Aemula Naturae te Leiden, om haar werk gedegen te onderbouwen en verder te ontwikkelen.

De schilderijen van Ineke zijn niet onopgemerkt gebleven. Vanaf 1996 exposeert zij regelmatig vooral in de omgeving van Leiden. Zo is haar werk tentoongesteld onder andere in het Goden Tulip Hotel te Noordwijk, in Museum Voorschoten, in B plus C te Leiden, in het Pieter de la Court-gebouw te Leiden, in de galeries Amber en de Leidse Lente, in het Alettahof te Voorschoten, in Mariënhaven en de Oude School te Warmond en in het Oss Ruw’Art te Oss.

Daarnaast exposeert zij in haar eigen huis en staat haar deur wijd open tijdens de jaarlijkse Kunstroute.