Inez Staarink

Van jongs af aan teken en schilder ik. Ik raak geïnspireerd door mensen, dieren en dingen om mij heen. Op animistische wijze schilder ik de bezieling die ik zie in dingen en wezens.

Ik ben geïnspireerd door de kunstenaars Chiharu Shiota en Ruud van de Wint, maar ook door Chagall, Van Gogh en Monet. Inspiratie vind ik ook in de brutale graffiti-kunst in da Kooi, Manga en striptekeningen. Soms krijgen mijn schilderijen hierdoor een cartoony uitstraling. Mijn schilderijenwereld is levend, bezield en vol beweging.

Ik laat mij inspireren door het dier in de mens, en de mens in het dier: dieren met menselijke kwaliteiten, gevoelens en expressie. De bezieling die je als moderne mens nog wel eens mist in het rationele en het alledaagse, vind ik op het doek in verbondenheid met het Jungiaanse onderbewustzijn, net onder de oppervlakte.

Momenteel ben ik aan het experimenteren met 3D en andere nieuwe vormen zoals Video Art. Ik werk hierin samen met Bas van der Krogt in kunstduo Émer. Prikkeldraad, klei en plastic inspireren mij tot nieuwe werken.

Zie ook www.inezstaarink.nl