Leidse Verhalennacht in Stadstimmerwerf

Op donderdag 23 november, tussen 19:30 en 22:15 uur, vindt de Leidse Verhalennacht plaats, een tijdreis vol theater, muziek en Virtual Reality. Op meerdere plekken in Leiden, waaronder de Stadstimmerwerf, kun je terug naar de 17e eeuw. Via een unieke combinatie van theater, muziek, speedlezing en Virtual Reality (VR) maken de deelnemers een reis langs bijzondere plekken in de stad én door de tijd.

De Leidse Verhalennacht leidt kleine groepjes bezoekers langs 7 verschillende locaties. Hier ontmoeten zij 17e-eeuwers: mensen die daadwerkelijk ooit in Leiden woonden en werkten. Sommigen bekend, andere minder. Zij vertellen, spelen en zingen over de ongekende rijkdom. Of over de nieuwkomers die vanuit alle windrichtingen naar Leiden komen. De verhalen laten je kennis maken met de stad van toen en nu.

In 2024 worden alle verdwenen Leidse stadspoorten digitaal gereconstrueerd. Dit project wordt samen met de Historische vereniging Oud Leiden uitgevoerd. Tijdens de Leidse Verhalennacht is er een sneak-preview van de gereconstrueerde Marepoort.

Aanmelden voor deze avond kan niet meer. Alle beschikbare plaatsen zijn inmiddels volgeboekt. Meer informatie is te vinden op de website van de Stichting Verborgen Stad.