Lucie Brusewitz

Eind juli ’23 ben ik, Lucie Brüsewitz, lid van De Leidsche Mondialen geworden. Tekenen en schilderen zijn altijd mijn grote passie geweest. Ik wilde heel graag naar de kunstacademie, maar ik kwam in onder andere Wageningen (tuinbouwresearch), Amsterdam (IBM) en Moskou (logistiek) terecht. In 2010 verhuisde ik naar Groningen, waar ik cursussen portret- en modeltekenen volgde. En een tweejarige opleiding voltooide, die gebaseerd was op het curriculum van de Klassieke Academie. Vanaf 2013 heb ik vanuit mijn huidige woonplaats Leiden cursussen gevolgd bij Ars Aemula, de Wackers Academie en de driejarige opleiding tot portretschilder bij Portretschool Amsterdam van Liesbeth van Keulen.

Sinds afgelopen voorjaar geeft ik zelf les in portrettekenen voor beginners en gevorderden bij het LVU (Leiderdorpse Volksuniversiteit).

Ik schilder realistisch, maar ik ben altijd op zoek naar andere invalshoeken. Mijn grote inspirators zijn Joaquín Sorolla y Batisda, Anders Zorn, Jeremy Lipking en Peter Hartwig.

website: www.luciebrusewitz.nl

e-mail: lbrusewitz@gmail.com

tel: 06 53726694