Marco van Ooijen

Ik heb gestudeerd In Leiden en daar gewerkt in de psychiatrie als psychotherapeut tot mijn pensionering. Daarnaast (en daarvoor) heb ik altijd getekend en ook scholing gezocht zoals bijvoorbeeld een aantal jaren op de Vrije Academie in Den Haag waar ik o.a. etsles kreeg van Aad van Houwelingen. Later heb ik vervolgcursussen gedaan in grafische technieken o.a. bij Trees Klijn. Lino-en houtsnede bleek de techniek die het meest bij mijn werk paste en wat ik nu al meer dan 30 jaren doe.

Een typering van mijn werk geven is lastig, het is in ieder geval geen realistische kunst. De laatste jaren neig ik naar abstractie maar dat is zeker geen dogma.

Ik ben lid van het landelijke Grafiekplatform. Verder ben ik redacteur van het grafiekmagazine Raam. Tenslotte ben ik lid van de Stichting Alphense kunstenaars (STA) aangezien ik daar al lang woon ,hoewel ik erg georiënteerd blijf op Leiden wat cultuur betreft.

Exposities zijn geweest in Leiden bij de toenmalige galerie Sidac Studio en in Alphen bij de Sta-galerie en andere plekken in de nabije omgeving.