Marie-Christine Gerritsen

Hi , ik ben Marie-Christine Gerritsen, al van jongs af aan wist ik, intuïtief, dat ik de kunst in wilde. Maar omdat het vroeger niet veel geld opleverde en ik mijzelf toch moest onderhouden koos ik voor een degelijke baan, eerst in de verpleging daarna Universiteit. Dick Bakhuizen heb ik in de verpleging leren kennen, toen nog niet als de founder van de Leidse Mondialen. Dat kwam pas vele jaren later… Bij een expositie in Warmond nodigde Dick me uit om lid te worden van de St. De Leidsche Mondialen.

In de wetenschap dat ik toch later zeker weer met kunst verder zou gaan ben ik na mijn 50e naar de ‘Wackersacademie’ gegaan, een particuliere Kunstacademie in Amsterdam. Daar heb ik de tweejarige basis opleiding voltooid en vier jaren daarna allerlei verschillende disciplines en masterclasses gevolgd bij verschillende bekende kunstenaars, o.a. Sam Drukker, Jim Harris/ Peter Smit/Ramaz Goiati en vele anderen…

Ik werk als zelfstandig kunstenaar en mijn ideeën komen overal vandaan. Mijn plezier zit vooral in het schetsen, boetseren, beeldhouwen… ontwerpen, vormgeving en oplossingen bedenken, mijn werk is vnl. figuratief /impressionistisch en in mijn interesse staan vooral de verschillende houdingen van het menselijk lichaam centraal, de houding en de uitstraling is altijd verrassend en altijd weer anders…Vele beroemde en minder beroemde kunstenaars uit jaren ‘20 zijn mijn inspiratiebron, óók mijn kinderen zijn mijn inspiratiebron daar is de bronzen violiste en de golfer uit voortgekomen en de olieverf portretten met dank aan Jaap v. Eck!

De vrouw die ik over het algemeen boetseer gaat meestal naar levendige modellen en ik schets graag met houtskool en olieverf!! Momenteel werk ik aan een saponiet steen op de Beeldhouwwerkplaats…

Het liefst maak ik alle lippen rood van de vrouw omdat mijn statement is: Locquendi libertatum custodiames……

Vrij Vertaald: ‘Wij vrouwen laten ons de mond niet snoeren, laten wij waken over onze vrijheid van spreken’!

Politiek en kunst zijn helaas niet meer (of nooit geweest) onlosmakelijk met elkaar verbonden !

Geëxposeerd in :

Monumentaal pand Stadstimmerwerf/Leiden (2022)
Chateau Grimonster België vernisage
N.H. Kerkje in Obdam (2003)

Emailadres: mcabogaard@hotmail.com