Mary Hendriks

In de periode dat ik werkzaam was in Afrika, respectievelijk in Kameroen, Kenia en Zambia, werd ik getroffen door de kleuren. Deze zijn veel intenser dan ik hier ervaar in Nederland. In die tijd ben ik ook begonnen met schilderen. Toen ik in Kenia woonde ben ik schilderlessen gaan volgen aan de Kenyan Art School.

Eenmaal terug in Nederland heb ik het schilderen weer opgepakt. In Leiden ben ik lessen gaan volgen bij ARS en heb daar les gekregen van Peter Zuur, Christiaan van Tol en Peter van Duivenvoorden. Ook volgde ik lessen in het atelier van Mariska de Kok in Katwijk. Daarnaast heb ik een aantal jaren geschilderd in het atelier van Fer Hakkaart. Ik volgde ook diverse workshops “schilderen aan zee”.

Het liefst werk ik met olieverf. Ik maak veel foto’s als ik onderweg ben en werk die dan thuis uit in mijn eigen kleurstelling. Op dit moment vind ik het fijn om mijn impressie van landschappen vast te leggen en merk dat ik nog altijd hang heb naar de fantastische kleuren die ik in Afrika voor het eerst heb ervaren.

Je kunt ook werk van mij vinden op Instagram

Email: Marybhendriks@gmail.com

Mob.: 0638228727