Melanie Visser-Sier

Mijn naam is Melanie Visser en ik woon in Leiden.

Vanaf de tijd dat ik een potlood kon vasthouden heb ik getekend, aangemoedigd door een vriend van mijn ouders. Ik zal drie jaar geweest zijn dat ik met een rol papier en potloden op hem afliep en bevelend zijn naam riep: “Jan, tekenen!” Dat gebeurde dan altijd. Het was een bijzondere man. Hij maakte ook bijzondere aangepaste muziekkaarten om mij citer te leren spelen.

Na de middelbare schoolopleiding zei ik tegen mijn vader dat ik graag naar de kunstacademie wilde. Geen denken aan! In no time werd er een kweekschool geregeld voor Montessori-onderwijs.

Ik heb jaren een eigen klas gehad tot aan mijn huwelijk en kreeg ontslag hetgeen in die tijd gebruikelijk was.

Daarna zijn schilderen, tekenen, keramiek en linodruk mijn hobby gebleven. Jarenlang heb ik een opleiding gevolgd bij Ars Aemula Naturae.

Ik vind het nu leuk om mijn werk bij de Mondialen te presenteren.