Nieuwe expositie in Stadstimmerwerf geopend

Vrijdag 24 februari was het weer ruim baan voor een viertal nieuwe exposanten in de Stadstimmerwerf. Onder een flinke belangstelling werd de expositie geopend door Jacques van Kampen die de exposanten bij het publiek introduceerde. Onder het genot van een hapje en een drankje genoten de vele aanwezigen van de diverse kleurrijke kunstwerken.

Hieronder het viertal exposanten op een rijtje.

Colin Huigen
Colin, die in 2016 van Amsterdam naar Leiden verhuisde, is sindsdien begonnen met werken bij Phila del Art. Daar kreeg hij onderricht in schilderen en keramiek. 

Na zijn verhuizing kon een schilderij over Leiden natuurlijk niet uitblijven. Zo ontstond Kleurrijk Leiden, dat met zijn kleurgebruik naar De Stijl verwijst. Dat dit werk nu in de Stadstimmerwerf wordt tentoongesteld is een soort van thuiskomen.

Zo is London by Night ook op deze expositie te zien. De goede beschouwer ziet naast de herkenbare elementen als de Big Ben, de Tower Bridge en het London Eye ook de tegenstelling tussen arm en rijk. Zo zie je een kebabzaak naast Harrods.

Momenteel haalt Colin zijn inspiratie uit Leiden en de Bollenstreek, hetgeen terug gaat komen in zijn nieuwe werk.

Trudi Huigen
Zo’n tien jaar geleden kwam Trudi in aanraking met mozaïekwerk en dat veranderde haar leven. Na vele cursussen en workshops heeft ze een enorme schat aan ervaring opgebouwd met ondergronden zoals hout, plastic, piepschuim, steen, beton en meubilair. Trudi werkt met verschillende materialen zoals keramiek, glas, spiegel, serviesgoed, stof, koord, draad, kralen, oude sieraden, knopen, schelpen en nog veel meer.

Trudi geeft, samen met haar zoon Colin, workshops op locatie en is ze docent mozaïek aan de Volksuniversiteit Lisse. Binnenkort start ze met een workshop in de Stadstimmerwerf.

Melanie Visser
Melanie is een Leidse kunstenares, die al vanaf de tijd dat zij een potlood kon vasthouden heeft getekend, daarbij aangemoedigd door een vriend van haar ouders. 

Na haar middelbareschooltijd zei Melanie tegen haar vader dat ze graag naar de kunstacademie wilde. Maar daar was geen denken aan en zo kwam ze terecht op kweekschool voor montessorionderwijs. Na jaren een eigen klas te hebben gehad kreeg ze ontslag toen ze trouwde. Dat was in die tijd gebruikelijk. 

Maar dat gaf haar wel de tijd om zich verder te bekwamen in het schilderen, tekenen, linodruk en keramiek. Ze heeft jarenlang een opleiding gevolgd bij Ars Aemula Naturae. 

Bernard Nijssen
Bernard is al heel jong begonnen met het tekenen en schilderen van dingen die hem boeien. Gaandeweg kreeg hij meer belangstelling voor vliegtuigen, schepen, havengezichten, oldtimers en dieren. Af en toe schildert hij een portret. Bernard vindt het boeiend om situaties te schilderen waar geen foto’s van bestaan. Vaak gaat het dan om onderwerpen uit het verleden. Hij vindt het mooi om stukjes geschiedenis op die manier te verbeelden.

Ook vindt hij het leuk en belangrijk om zaken te schilderen die dreigen te verdwijnen. Op die manier vraagt hij aandacht voor het (behoud van) cultureel erfgoed. Het liefst schildert Bernard in groot formaat en in aquarel, maar de laatste tijd maakt hij ook weer wat kleinere panelen met olieverf en acryl.