Nieuwe kleurrijke expositie in STW

Vrijdag 24 december is de nieuwe expositie geopend van de Leidsche Mondialen. Het is een kleurrijke expositie geworden van vier kunstenaars, die het beste van hun werk laten zien.

In de voorkamer hangen werken van Peet Heemskerk. Zijn schilderijen laten vooral schaatsers zien, die bijna in volle vaart van het doek af schaatsen. Zijn werk kenmerkt zich vooral door beweging, maar ook door een zekere schetsmatigheid.


Ook in de voorkamer, maar dan in de bedstee staan de kleurrijke en fantasievolle figuren van Erna van Schaik. Zij maakt haar beelden van klei, bakt ze af en beschildert ze daarna met felle kleuren. Haar werk vrolijkt elke kamer op.


In de hal en de kapsalon hangt werk van Lies Vester. Lies is een ervaren kunstenaar, die schilderijen toont van mensen aan de zelfkant. Haar portretten kijken ons aan met een zekere trotsheid, ondanks de achterliggende misère.


In de achterkamer zien we het werk van Gert Verhulst. Zijn ietwat geabstraheerde landschappen tonen ons een wereld, waar we allemaal graag in willen vertoeven.


Deze expositie is op vrijdag, zaterdag en zondag nog te zien tot en met 27 januari. De openingsuren zijn van 11 tot 16 uur.