19 mei – 16 juni 2023, StadsTimmerWerf

Lizette Abspoel, Broeri van den Dop, Annelies van Wijk, André Sas

Expositie van werk van Lizette Abspoel, Broeri van den Dop, Annelies van Wijk en André Sas.

Lizette Abspoel

Lizette heeft altijd een grote voorliefde voor dieren en met name paarden gehad. Daarnaast was ze ook gefascineerd door landschappen en portretten. Later is ze ook beelden gaan maken en grafeert ze metalen platen en werkt ze met epoxy. Naast olieverf wordt ook gewerkt met pastelkrijt. In de voorkamer vind je naast olieverfschilderijen ook enkele beelden en pentekeningen. Opvallend is het grote doek De drie Maria’s.

Broeri van den Dop

Broeri werkte aanvankelijk expressionistisch, maar van lieverlee ging ze via een impressionistische wijze naar het magisch realisme. Ze ging steeds soberder werken, werkte met minder details en gebruikte zwarte contouren, grijstinten en soms een rood accent. In deze tentoonstelling grijpt ze echter terug naar haar liefde voor de indianen uit Noord-Amerika. In de hal en in de kapsalon vind je prachtige schilderijen met indianen.

Annelies van Wijk

Annelies is altijd heel creatief bezig geweest. Zij vond haar inspiratie in de natuur, landschappen (Ierland) en bloemen. Zij schiet zelf haar plaatjes en verwerkt deze op canvas; eerst een onderschildering met acrylverf en vervolgens afgewerkt met olieverf. In de bedstedekamer toont zij naast genoemde onderwerpen ook haar mooie mandala’s.

André Sas

André is een kunstenaar, die graag de uitdaging aangaat. Zo bouwde hij ooit een replica van een VOC-schip en met behulp van een kraan werd deze aan een gevel bevestigd. Hij maakt daarnaast prachtige beelden en Rakuvazen. Deze laatste vind je in de kapsalon. De beelden staan op sokkels verspreid over de Stadstimmerwerf.