Tentoonstelling Leidsche Mondialen in Katwijk Maart 2017

Van 6 tot en met 30 maart is in het gemeentehuis kunsttentoonstelling te zien met verschillende kunstvormen. De Leidsche Mondialen, een groep van 23 actieve kunstenaars, presenteren hun werken in verschillende stijlen en disciplines. Juist deze variatie, van realistisch tot surrealistisch werk, van abstract tot ruimtelijk en van foto’s tot objecten, maakt deze tentoonstelling zo aantrekkelijk.

Deze bijzondere kunstenaarsgroep is opgericht door de bekende kunstenaar Justus Dick Bakhuizen van den Brink: “Nadat diverse vrienden/kunstenaars van ons waren overleden, verliep de afwikkeling van de kunstzinnige nalatenschap niet geheel naar de wens van familie en vrienden. Zo werden werken per veiling verkocht of soms gewoon weggegooid.
Zo ontstond bij ons de gedachte om daar daadwerkelijk wat aan te gaan doen en ons als stichting te profileren, het werk te exposeren en de media op te zoeken,” aldus Bakhuizen van den Brink. Naast het beheren van artistieke erfenissen van overleden kunstenaars is de bedoeling van deze kunstzinnige groep, volgens Bakhuizen van den Brink: “Het bevorderen van gezelligheid en het wederzijds begrip en respect voor de medemens, zowel regionaal als mondiaal door middel van kunst”.

Het werk van De Leidsche Mondialen is dagelijks, tijdens openingstijden, te zien in de bezoekershal van het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 in Katwijk.